Hållbar produktion av våra egna varumärken

Foto: Magdalena Wasiczek

Focus Sport Optics, som erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa kikare till överkomliga priser, och I Love My Photos från Focus, som erbjuder fotoramar och album av högsta kvalitet, är Focus Nordics egna varumärken. Produkterna utvecklas i Sverige och tillverkas i Japan, Korea, Kina och Estland. Det är viktigt för oss att våra produkter produceras på ett etiskt, socialt och miljömässigt ansvarsfullt sätt.

 


Foto: Magdalena Wasiczek

Hållbar handel med sociala, miljömässiga och ekonomiska fördelar för alla

Vi kvalitetskontrollerar alltid våra produkter. Vi ser också till att de produceras på ett hållbart sätt, både för miljön och personalen. Focus Nordic är medlem i Amfori, den ledande globala affärsföreningen för öppen och hållbar handel. Vi tror på en värld där all handel ger sociala, miljömässiga och ekonomiska fördelar för alla. Tillsammans kan vi påverka och driva på positiva förändringar i stor skala.

I dagens värld räcker det inte längre att erbjuda bra produkter till ett bra pris med bra tillgänglighet. Det är viktigt att det inte orsakar någon skada vare sig för arbetare eller miljö. Detta kräver samarbetsåtgärder från alla parter och en gemensam ram för att samordna insatserna bättre. Som medlem i Amfori bidrar vi till uppfyllandet av en global agenda för 2030, FN:s hållbara utvecklingsmål (SDG). SDG:erna lanserades 2015 och är en handlingsplan för att hantera globala utmaningar. Från ojämlikhet till klimatförändringar utgör de en universell utvecklingsplan som gäller för hela det internationella samfundet. Företag har en unik position för att kunna uppfylla målen med tanke på omfattningen och effekten av globala försörjningskedjor.

Foto: Therese Asplund

Focus Sport Optics

Focus Sport Optics grundades i Sverige 1985

Resan för Focus Sport Optics började i mitten av 1980-talet när vi inledde vårt långa samarbete med flera ledande japanska och koreanska tillverkare. Hög kvalitet och bra valuta för pengarna var från början vårt motto. Och 30 år senare har vi fortfarande ett samarbete med flera av de tillverkare som var med från början. Våra partners i Asien använder tysk och japansk utrustning med datorstyrd, superprecisionslinsslipning och avancerad beläggningsteknik, som FMC (Fully Multi Coated) och Dielectric Coating. Världsledande företag i Japan levererar glas av högsta kvalitet till våra kikare, tubkikare och kikarsikten.

Vi väljer material efter vilket område de är avsedda att användas i. Detaljer som fokushjul, vridbara okular, remfästen, gummibeläggning etc. är anpassade för att klara det tuffa nordiska klimatet. Focus Sport Optics innehåller alltid äkta optiska glaslinser med avancerad antireflekterande beläggning som maximerar ljusgenomsläpp och kontrast. De flesta modeller är också utrustade med prismor gjorda av mycket resistent BaK-4 glas. De ger upp till 40 % bättre ljusöverföring än vanliga optiska glasprismor.

Att köpa någon av Focus Sport Optics kikare är ett löfte om att du får en kvalitetsprodukt med bästa möjliga valuta för pengarna och omfattande skydd med 5 års garanti.

I Love My Photos by Focus

I Love My Photos by Focus grundades i Sverige 1995

I Love My Photos grundades på 1990-talet när vi började utforma egna fotoramar och album av högsta kvalitet. Produkterna är designade i Sverige och produceras i Kina och Estland av väletablerade tillverkare.

Vi använder endast A-klassmaterial för att säkerställa hög premiumkvalitet på alla våra fotoramar och album. Vi har även en standardprocedur för att göra detaljerade kvalitetsinspektioner på minst 50 % av alla producerade album. Dessutom erbjuder vi 20 års garanti på alla I Love My Photos by Focus fotoalbum.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste produktnyheterna, inspiration och erbjudanden.