Nytt kompakt normalobjektiv för Sony FE

Publicerad:

Samyang kompletterar sitt sortiment av autofokusobjektiv för Sonys spegelfria systemkameror med ett litet och smidigt 45mm f/1.8 som tecknar ut fullformat.


Med en vikt på endast 162 gram blir nya Samyang AF 45mm f/1.8 FE ett perfekt objektiv för Sony-fotografer som vill hålla sin fotoutrustning så lätt och smidig som möjligt utan att offra på funktionalitet eller optisk kvalitet. Det nya objektivet tecknar ut fullformat (en bildsensor med måttet 24x36 mm) och dess normalbrännvidd passar utmärkt för att fotografera allt från barn till gatuscener, resor, landskap och andra motiv med dokumentär inriktning. Men Samyang AF 45mm f/1.8 FE kan med fördel även användas på Sonys kameror i A6xxx-serien som har den mindre APS-C-sensorn. Där blir 45mm istället ett kort teleobjektiv, idealiskt för porträtt!

Tyst och ljusstarkt för diskret fotografering

Autofokusmotorn i Samyang AF 45mm f/1.8 FE är både snabb och exakt och dessutom tyst. Tillsammans med den goda ljusstyrkan gör det objektivet lämpligt för fotografering i situationer där man inte vill synas eller höras för mycket. Till exempel dop, bröllop och andra tillfällen där användningen av en blixt eller kameraljud kan upplevas störande. Den runda bländaröppningen med nio bländarlameller bidrar till att ge bilderna en mjuk och vacker bokeh (teckning av oskärpa i bakgrunden), något som är särskilt uppskattat vid porträttfotografering. Objektivet kan också fokusera så nära som 45 cm, vilket kan utnyttjas till att leta efter kreativa utsnitt och intressanta detaljer för att skapa en omväxlande bildberättelse.

Varma och briljanta bilder

Även om Samyang AF 45mm f/1.8 FE är designat för att vara ett så litet och lätt objektiv som möjligt ger det ett imponerande bildresultat. Dess optiska konstruktion består av 7 linser placerade i 6 grupper. För att minimera optiska fel och säkerställa hög skärpa även vid stora bländaröppningar ingår två asfäriska linser samt en lins av ED-glas (Extra-low Dispersion). I likhet med andra Samyang AF-objektiv ger även 45mm f/1.8 en aning varm färgton, något som uppskattas av många användare. Multilagers antireflexbehandling förhindrar uppkomsten av ströljus och ger bilderna hög kontrast och briljans även i besvärliga ljusförhållanden.

Pris och leverans

Samyang AF 45mm f/1.8 FE börjar levereras under juni månad.

Cirkapris: 4,099:- kronor (inkl. moms).

För ytterligare information: karsten.rath@focusnordic.dk


Sammanfattning viktiga egenskaper

  • Kompakt 45mm objektiv med Sony FE / E-fattning
  • Hög ljusstyrka (f/1.8) och rund bländaröppning med 9 lameller
  • Byggt för fullformat men kan även användas med APS-C
  • Snabb och tyst autofokus
  • Högkvalitativ optik med asfäriska linser och ED-glas
  • Mjuk och vacker bokeh


Samyang AF objektiv med Sony E-fattning

Samyang AF 14mm f/2.8 FE

Samyang AF 24mm f/2.8 FE

Samyang AF 35mm f/2.8 FE

Samyang AF 35mm f/1.4 FE

Samyang AF 45mm f/1.8 FE

Samyang AF 50mm f/1.4 FE

Samyang AF 85mm f/1,4 FE


Specifikationer

Brännvidd: 45 mm
Ljusstyrka: 1.8
Bildformat: 24 × 36 mm (fullformat). Passar även APS-C
Objektivfattning: Finns för Sony E / FE-fattning
Fokusering: Autofokus
Bildstabilisering: Nej
Optisk konstruktion: 7 linser / 6 grupper
Minsta bländare: 22
Närgräns: 45 cm
Maximal förstoring: 0.12x
Antal bländarlameller: 9
Filterdiameter: 49 mm
Längd: 56,1 mm
Diameter: 61,8 mm
Vikt: 162 gram

Medföljande tillbehör: Motljusskydd, objektivlock

Taggar: samyang, Pressrelease