Skapa ett Marvel-universum med Brinnos timelapse-kameror

2022-04-25

Jacinta Leong, Art Director för den senaste Marvel-filmen Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, delar med sig av sina tips om hur man använder timelapse-kameror för att skapa och fånga det magiska Marvel-universumet.

Jacinta Leong är en Art Director baserad i Australien och har arbetat inom filmindustrin i över 25 år. Hennes imponerande CV omfattar många Hollywoodfilmer som The Matrix, Star Wars – Attack of the Clones och Revenge of the Sith, X-Men Origins: Wolverine och nyligen Marvels Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Som Art Director för Shang-Chi övervakade Jacinta skapandet av scenografi som balanserade traditionell kinesisk arkitektur och design med fantastiska element från Marvel-universumet.

Under de senaste åren har Jacinta använt Brinno timelapse-kameror för att dokumentera byggandet av sina filmkulisser. Några av hennes tidigare time-lapse omfattar kulisserna för San Andreas, Pirates of the Caribbean, Pacific Rim: Uprising och Alien: Covenant. Naturligtvis satte hon upp sina Brinno-kameror för att fånga all den magi bakom kulisserna som krävdes för att ge liv åt Shang-Chis berättelse. 

Jacinta delar med sig av några av sina tips om hur man använder timelapse-kameror för att fånga byggandet av filmproduktionens scenografi.

 

1. Säkerheten först

Mitt första tips när du ställer in kameran är att säkerheten kommer först. Det låter grundläggande, men ja, det är det första som gäller. Kontrollera din omgivning och se till att kameran inte är i vägen för någon; jag frågar byggledaren, arbetsledaren och riggarna om kameran kan stå nära scenen eller sättas på en belysningstross. Därifrån hanterar du kortutrymme, batteri och kan övervaka vad som fångas på bild.

 

2. Börja i förväg 

Om du har möjlighet att testbelysa och köra kameran dagen eller stunderna innan, gör det, för då kan du kontrollera belysning och intervaller.

 

3. Rätt tillbehör är ett måste

Rätt tillbehör gör att bilderna blir lyckade, så se till att du har allt du behöver lättillgängligt, från magneter till fickkniv, ficklampa, skruvmejsel, gaffatejp och batterier, SD- och micro-SD-kort. Och kom ihåg att det aldrig är nog med en Brinno.

 

4. Ha kul!

Viktigast av allt – ha kul med din Brinno timelapse-kamera!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste produktnyheterna, inspiration och erbjudanden.