Gör ditt hem mer personligt med inramat väggkollage

2021-05-28

Här är en steg-för-steg-guide för att skapa ett inramat väggkollage – ett roligt ”gör det själv”-projekt för helgen.

Material som behövs:

Observera! Följ alla instruktioner i förpackningen som medföljer Command™ Brand för ordentlig ytrengöring och förberedelse, placering av vidhäftande strips, och rekommenderade vikter.

 

Instruktioner:

1. Lägg dina ramar på golvet framför den tomma väggen i det mönster du vill ha på din vägg.
Skapa pappersmallar av varje ram genom att följa dess konturer på papper och klippa ut dem. Häng i önskat mönster med ScotchBlue™ målartejp. Som hjälp för att du ska komma ihåg ram-arrangemanget kan du skriva en kort beskrivning av varje bild på pappersmallarna. Ta ett steg tillbaka och beundra verket. Låt det gärna sitta uppe ett tag innan du fortsätter med projektet.

2. När du är nöjd med ditt arrangemang rengör du väggytan med isopropylalkohol längs med kanterna på varje pappersmall där du ska sätta ramarna. Följ stegen för att förbereda väggen enligt förpackningens anvisningar – använd inte andra rengöringsmedel.

3. Fäst Command™ tavelupphängingsstrips på ramens baksida. Följ förpackningsanvisningarna gällande placering av strips och viktrekommendationerna. För att foga samman ett set drar du isär stripsen och sätter ihop dem tills du hör ett klick. Ta bort ett mellanlägg och sätt remsan på din ram med ett ordentligt tryck för att se till att limmet sitter fast. Gör detta med alla strips som ska fästas på din ram. Ta därefter bort de andra mellanläggen och tryck ramen mot väggen i 30 sekunder.

Observera! Följ alla förpackningsanvisningar för Command™ Brand för korrekt ytrengöring och förberedelse, placering av vidhäftande remsa, och rekommenderad vikt. Exempelvis två stora set med tavelupphängingsstrips klarar 3,6 kg. I detta exempel användes de smala stripsen.

4. Ta bort ramen genom att långsamt dra upp den nerifrån. Tryck ordentligt på alla strips i vardera 30 sekunder.

5. Upprepa detta för kvarvarande ramar, där du börjar med en mittenbild och arbetar dig utåt genom att följa det förutbestämda mönstret. Om du har en partner kan du låta hen hålla ett vattenpass för att se till att linjerna blir raka.

6. Vänta en timme med att montera ramarna på nytt genom att trycka ihop stripsen tills de klickar. Om en ram inte sitter rakt, flytta den.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste produktnyheterna, inspiration och erbjudanden.