5 sätt att dekorera med Focus-ramar

Ett bra sätt att dekorera ett rum är helt enkelt att hänga upp några inramade foton på väggarna. Men det finns många fler sätt att använda Focus-ramar på. Låt oss guida dig genom några av dem!

Ramar med fotografier, målningar, minnen eller barns mästerverk är de perfekta tillbehören för att skapa en unik personlig atmosfär i ditt hem, din studio, ditt kontor eller någon annanstans. Focus erbjuder ett brett utbud av fotoramar i olika storlekar, färger, material och glastyper.

Vill du skapa en egen gallerivägg med affischer eller kanske göra rummen i ditt hem lite mer personliga? Vi ger dig 5 idéer om hur du kan dekorera med Focus-ramar – ifall du behöver lite mer inspiration.

 

1. Galleriväggar

Förvandla varje rum i ditt hem till en källa för energi och inspiration med en egen vacker gallerivägg. Att rama in både foton och affischer på väggen är ett enkelt sätt att skapa en fin gallerivägg.
Oavsett om den är stor, liten eller någonstans däremellan kan du skapa en gallerivägg med dina favoritutskrifter, foton och konstverk som förhöjer stilen i vilket rum som helst. Att välja ramar är egentligen en fråga om personliga preferenser. Rama in varje verk individuellt eller välj samma ram för varje verk, vilket vanligtvis resulterar i ett mycket rent och klassiskt utseende. Det finns många olika sätt att arrangera och det finns inget rätt eller fel, så låt fantasin flöda.
2. Ramar – inte bara på väggar

Sätt ihop några ramar på en hylla eller en tavellist för att skapa fin konst i ditt hem. Det är ett så enkelt sätt att dekorera och visa upp utan att göra massor av hål i väggarna. De gör det också lätt att byta ut din inredning beroende på säsong, tillfälle eller till och med bara ditt humör.

Placera foton eller något annat du vill ha lätt synligt och föränderligt i Focus Picture Stand. Det är perfekt, till exempel även för en middagsmeny, placeringskort eller liknande.

Använd Focus Soul writeable Magnet board för foton, vykort, anteckningar osv. På båda sätten gör du det ännu lättare att byta ut dem enligt säsong eller ditt humör.


3. Matcha din inredningsstil

När det gäller inredning kan det vara en svår uppgift, även för proffs. Varje hem är unikt och varje husägare har sin egen stil. I Focus sortiment kan du välja mellan ramar i olika material som av trä, plast, komposit och metall. Våra ramar kan också köpas i många olika färger för att matcha din inredningsstil. Vi har ramar i svart, vitt, grått, brunt och även silver-, - ek-, guld- och bronsfärgade ramar.

4. Svart och vitt är alltid rätt

Om du har ett färgglatt rum kan du dekorera med svartvita foton utan att det distraherar dig från din övriga inredning. Å andra sidan kanske du har ett minimalistiskt rum som du vill hålla enkelt. I så fall är svartvita foton det perfekta valet. Svarta ramar är det perfekta tillägget till dina svartvita foton. De håller saker och ting rena och organiserade, samtidigt som de får dina foton att sticka ut. Vita ramar är vackra och genom att använda matchande vita ramar och svartvita foton kan det bli både coolt och mycket elegant. Eller kanske vill du skapa en cool och chic modern gallerivägg med svartvita foton i missmatchande ramar. Du kan också använda olika passepartouts för att framhäva bilden.
5. Tänk på vad du ramar in

Den övergripande presentationen är definitivt något du bör tänka på. Men din första prioritet bör vara att fundera på hur varje bild skulle se ut i sin individuella ram. Det bör påverka hur du gör när du blandar och matchar ramar.
Vill du bara ha två ramstilar men en bild ser inte riktigt bra ut i någon av dem? Då bör du fundera på att göra något lite annorlunda med den. Hur du faktiskt placerar dina ramar är helt upp till dig. Oavsett hur du väljer att göra, är det ändå viktigast att du själv gillar det.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste produktnyheterna, inspiration och erbjudanden.