Martin Rak

Tjeckien

Martin är en landskaps- och resefotograf baserad i Prag, Tjeckien. Han har tilldelats priser i flera internationella fototävlingar som EISA Maestro, Sony World Photographer Awards, International Photo Awards IPA och Prix de la Photographie Paris Px3.

Frågor & svar

 1. Hur började du med foto/video?
  Jag fick min första kamera från min farfar när jag var sex år gammal och varit intresserad av fotografering sedan dess. Men jag har bara fotograferat på allvar sedan 2009 då jag köpte min första digitala SLR-kamera. Jag började att fotografera landskap som en hobby som snart utvecklades till en passion och nu är jag landskapsfotograf på heltid.
 2. Hur skulle du beskriva din stil?
  Dramatiskt ljus, drömlik känsla och dimmiga landskap. Jag har nyligen varit mer lockad av svartvit fotografering vilket särskilt, tillsammans med långa exponeringar, gör att jag kan glida bort från den verkliga världen och förverkliga min kreativa avsikt.
 3. Vad inspirerar dig?
  Natur, berg och skogar. Det är en fin känsla att stå på en klippa i morgontystnaden, ovanför det oändliga havet av moln och att vara där när det första ljuset berör landskapet. Jag försöker fånga den här atmosfären med min kamera och sen dela med mig av den. Jag tycker om att resa och att vara ute och gör därför mestadels landskapsfotografering. Min favoritplats är det saxisk-böhmiska Schweiz som ligger på gränsen mellan Tjeckien och Tyskland. De flesta av mina bilder är därifrån.
 4. Vad är ditt drömfoto eller -projekt?
  Att få ett uppdrag för National Geographic.
 5. Vad är ditt bästa råd till andra som vill utvecklas som fotografer?
  Ha tålamod!

Vad har du i din väska?

 1. Vad är det viktigaste du har i väskan?
  Min Canon EOS 5DSR + Canon EF 16-35 F/4L
 2. Vilken väska använder du?
  Jag använder en Shimoda Action X50.

 
Upptäck mer om Martin Rak

Instagram: @martinrakphoto
Facebook: martin.rak.photography
Website: martinrak.cz
Vero: martinrak

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste produktnyheterna, inspiration och erbjudanden.