Roine Magnusson

Sverige

Foto: Roine Magnusson

Roine är fotograf med bas i Örebro, Sverige. Under åren har han jobbat med många välkända kunder och magasin men det som utmärker sig allra mest är 15 boktitlar i verkslistan varav en ”Nära fåglar” blev nominerad till både Augustpriset och blev vinnare av Svensk bokkonst 2017. Han brinner för analog fotografi där han gärna fotograferar i stora format. Filmen som Roine använder för svartvitt är Ilfordfilmerna HP5 plus och FP4 plus och för färg Kodak Portra 400, framkallar gör han i Jobos maskiner. En nyfunnen vän för framkallning av stora format är Jobo´s svartvita framkallare Alpha B&W Developer. Roine har också en stor svaghet för fotografering med polaroid, både gamla utgångna filmer och de nya, han formligen älskar materialet och det fysiska i den typen av fotografering.

Frågor & svar

 1. Hur började du med foto/video?
  Jag har alltid haft ett behov av att utrycka mig i bild, så länge jag kan minnas faktiskt. Det började redan som tidig tonåring där naturbilder var viktigast. Den analoga processen har alltid funnits där som en viktig del.
 2. Hur skulle du beskriva din stil?
  Under mina 30 år som fotograf har jag haft många stilar, det viktigaste har ändå varit att följa hjärtat.  Jobba nära sig själv helt enkelt. Projekten som jag valt att jobbat med har fört in mig i olika typer av fotografi genom åren.
 3. Vad inspirerar dig?
  Livet i sig inspirerar mig.
 4. Vad är ditt drömuppdrag eller -projekt?
  Att få göra riktigt stora silvergelatin printar i eget labb, bilder på flera meter hade varit fint.
 5. Vad är ditt bästa råd till andra som vill utvecklas som fotografer?
  Experimentera, prova sig fram och börja tidigt att fotografera bildserier, det är lärorikt att sätta samman bilder.

Vad har du i din väska?

 1. Vad är det viktigaste du har i väskan?
  Jag har oftast ett helt gäng med analoga kameror med mig när jag fotograferar, vissa bilder behöver den där speciella karaktären som vissa kameror ger till bilden. Jag lämnar sällan hemmet utan en kamera i fickan.
 2. Vilka kameror använder du?
  Just nu använder jag mest min 8x10 Chamonix och Pentax 67 II med ett gäng olika optik. 

Utforska mer om Roine Magnusson

Webb: www.roinemagnusson.se
Instagram: @roinemagnusson
Facebook: roineimages


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste produktnyheterna, inspiration och erbjudanden.