Ogun Caglayan Turkay

Sverige

Foto: Ogun Caglayan Turkay

Ogun är en fotograf och djurlivsekolog baserad i Sverige.  Han har en master i djurlivsekologi och hållbar förvaltning och som konsult inom naturskydd och miljövård, är han lyckligt lottad som får tillbringa mycket tid ute på fältet. Ogun har belönats med flera priser, bland andra Pentax Official Photo Contest Birds in Flight,  Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum International Photography Award och TFSF TMMOB Chamber of Forestry Engineers Photo Contest IV.

Frågor & svar

 1. Hur började du med foto/video?
  Jag började med en filmkamera när jag var barn. På den tiden tog jag bilder på fjärilar, grodor, etc., och det var inte så billigt att framkalla färgfilm.  Tillslut var mina föräldrar inte alls nöjda med mitt intresse. Jag minns att min pappa klagade ett par gånger och sa ”Snälla, ta bilder på oss istället för djur!”
 2. Hur skulle du beskriva din stil?
  En jakt där inga varelser dör i slutet.
 3. Vad inspirerar dig?
  Själva naturen.
 4. Vad är ditt drömuppdrag eller -projekt?
  Att fotografera ett djur som är utrotningshotat eller en antropologisk dokumentär som skildrar relationer mellan människor, vilda djur och natur i nomadiska samhällen, som hos kazaker, mongoler eller samer.
 5. Vad är ditt bästa råd till andra som vill utvecklas som fotografer?
  Låt dig aldrig överväldigas av teknologiska framsteg och tappa aldrig din inspiration. Öppna dina sinnen och fokusera på det vackra omkring dig.  Sen försök, om och om igen, att fånga de bästa bilderna du kan, på samma sätt som andra gjorde för decennier sen.

Vad har du i din väska?

 1. Vad är det viktigaste du har i väskan?
  Min PENTAX (med fulladdade batterier och tomma minneskort) och ett teleobjektiv.
 2. Vilken väska använder du?
  Jag använder Lowepro Lens Trekker 600 AW III och Lowepro ProTactic 450 AW.

 

Utforska mer om Ogun Caglayan Turkay

Instagram: @ogunturkay
Hemsida: ogunturkay.com
Vero: https://vero.co/ogunturkay 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste produktnyheterna, inspiration och erbjudanden.