Lisa Sihlberg

Sverige

Foto: Lisa Sihlberg

Lisa är fotograf, filmmakare, och influencer baserad i Sverige, specialiserad i djur- och naturskydd. Hon har även en bachelor i miljövård och hållbar förvaltning.  Lisas passion är att inspirera människor att ta bättre hand om vår planet.  Hon har fotograferat utrotningshotade djur inklusive de sista elefanterna i Sumatra, orangutanger och unika naturscener världen över.

Frågor & svar

 1. Hur började du med foto/video?
  Jag har alltid känt att jag vill vara och arbeta i naturen.  Jag växte upp med en storebror som gjorde filmer, vilket var en inspirationskälla och kameror har alltid intresserat mig. Efter att jag tagit min bachelor i miljövård, började jag samarbeta med WWF och dokumenterade de sista elefanterna i Sumatra. Det resulterade i att jag startade mitt eget företag i 2013 och i mitt samarbete med Focus Nordic. Sen dess har jag varit på många expeditioner jorden runt och dokumenterat fantastisk natur.
 2. Hur skulle du beskriva din stil?
  Jag dokumenterar djur och natur i sina ursprungliga miljöer, vilket innebär att min stil kan variera mycket, från mörka bilder i den djupa regnskogen till mjukt ljus i den arktiska Norden.
 3. Vad inspirerar dig?
  Ju fler expeditioner jag är på, ju mer skönhet jag ser i världen, ju mer inspirerad blir jag att skydda det.  Med andra ord, det är naturen runt oss varje dag som inspirerar mig att jobba ännu hårdare för att ta vara på det.
 4. Vad är ditt drömuppdrag eller -projekt?
  Det finns så många! Men helt enkelt projekt där jag kan vara kreativ i vacker naturen och inspirera människor att ta bättre hand om vår planet.
 5. Vad är ditt bästa råd till andra som vill utvecklas som fotografer?
  Hitta ditt ”varför”. Var finns din passion? Om du hittar den och håller dig till din egen stil, kommer det synas i dina bilder och du kommer inte tröttna på din passion.

Vad har du i din väska?

 1. Vad är det viktigaste du har i väskan?
  Min Tamron 70-200 f/2.8 G2, min bebis.
 2. Vilken väska använder du?
  Jag använder Lowepro ProTactic 450AW och Lowepro Powder BP 500.

 

Upptäck mer om Lisa Sihlberg


Instagram: @lisasihlberg
Website: lisasihlberg.com

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste produktnyheterna, inspiration och erbjudanden.