Jonas Häll

Sverige

Foto: Jonas Häll

Jonas Häll är en fotograf, filmskapare och retoucher baserad i Göteborg. Hans specialintresse är porträtt- och produktfotografering med intressanta och kreativa ljussättningar. Jonas viktigaste uppdrag hittills var att dokumentera arbetet för en välgörenhetsorganisation i Kenya. Den resan förändrade hans liv.

 

Frågor & svar

 1. Hur började du med foto/video?
  Det var under en kort resa till USA när jag var tonåring och besökte en familj där pappan jobbade som professionell fotograf. Han tog med mig på fotouppdrag och visade mig några grundläggande mörkrumstekniker. Från den dagen var jag fast. Hursomhelst började jag utveckla mina fotograferingskunskaper när jag fick min första DSLR, en Nikon D70, år 2004.

 

 1. Hur skulle du beskriva din stil?
  Jag gör i huvudsak porträtt och produktfotograferingar. Jag skulle säga att jag vanligtvis går in för avancerade uppsättningar av ljus, jag älskar verkligen att arbeta med ljus. För videouppdrag brukar jag göra mindre komplexa ljussättningar.

 

 1. Vad inspirerar dig?
  Jag inspireras av kreatörer som delar sin kunskap och inspiration med andra så att flera av oss kan lära sig konsten att fotografera och filma. Att dela med sig är att bry sig om.

 

 1. Vad är ditt drömfoto eller -projekt?Möjligen att bli publicerad på omslaget av National Geographic? Inom min nisch är det osannolikt att det någonsin kommer att hända, men man ska aldrig sluta drömma :)

 

 1. Vad är ditt bästa råd till andra som vill utvecklas som fotografer?
  Se, lyssna och lär från andra människor. Var öppen för konstruktiv kritik och försök att alltid ha roligt medan du fotograferar. Om du har passion som en av dina huvudsakliga drivkrafter så kommer du att utvecklas och blir bättre.

 

Vad har du i din väska?

 1. Vad är det viktigaste du har i väskan?
  Jag måste säga att det är min Sony A7R IV. Jag älskar den kameran.

 

 1. Vilken väska använder du?
  Min gamla Lowerpro ProTactic BP 45 AW är fortfarande favoriten.

 

 

Upptäck mer om Jonas Häll

Instagram: @pergite
Vero: https://vero.co/pergite 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste produktnyheterna, inspiration och erbjudanden.