Jacob Nordin

Sverige

Foto: Jacob Nordin

Jacob Nordin är en svensk fotograf och videograf baserad i Umeå som specialiserat sig på utomhus-, landskaps- och äventyrsfotografering. Hans stil är dramatisk och hans passion för visuellt berättande kommer till liv med ljus, färg och komposition. På resor över hela världen fångar han fantastiska landskap och avlägsna destinationer, ofta tillsammans med ett mänskligt motiv. Som professionell fotograf och filmare skapar han också vackert innehåll för outdoor- och livsstilsvarumärken.

Frågor och svar

 1. Hur började du med foto/video?
  Ända sedan jag fick min första videokamera 2006 har jag brunnit för det visuella berättandet. Som ett resultat av uppväxten på Höga kusten i Sverige har jag naturligtvis upplevt utomhuslivsstilen, så det har naturligtvis blivit en stor del av mitt arbete och stil. Genom min passion för filmskapande upptäckte jag senare glädjen i utomhusfotografering.
 2. Hur skulle du beskriva din stil?
  Jag dras till den mer till den omväxlande och dramatiska stilen. I mitt landskapsfotograferande strävar jag alltid efter att ha med ett mänskligt motiv för att visa upp omgivningens skala och ge lite sammanhang till bilden.
 3. Vad inspirerar dig?
  Att resa och träffa människor från olika delar av världen har alltid varit en stor inspirationskälla. Jag får också mycket inspiration från andra fotografer och filmare, av att se hur de använder ljus, färg och komposition för att forma sin bild.
 4. Vad är ditt drömfoto eller drömprojekt?
  Jag har för många! Jag skulle gärna fota ett större projekt någonstans i Arktis. Möjligen Grönland.
 5. Vad är ditt bästa råd till andra som vill utvecklas som fotografer?<
 6. Om jag var tvungen att ge ett råd skulle det vara att njuta av inlärningsprocessen. Var inte rädd för att experimentera och prova nya saker.

Vad har du i din väska?

 1. Vad är det viktigaste i din väska?
  Förutom min kamera måste det vara min 35 mm 1.4. Det är den perfekta blandningen mellan ett landskaps- och porträttobjektiv.
 2. Vilken väska använder du?
  Jag har använt Incase DSLR Pro Pack i några bra år, men den har sett bättre dagar... Jag använder också B+W Outdoor Cases för de flesta video shoots.

Upptäck mer om Jacob Nordin

Instagram: @jacobnordin
Hemsida: jacobnord.se
Vero: https://vero.co/jacobnordin 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste produktnyheterna, inspiration och erbjudanden.