Vänligen lägg till produkter i varukorgen

Foto
Video

Hans Strand

Sverige

Foto: Hans Strand

Hans är en fotograf baserad i Stockholm, Sverige, som ägnar sig åt landskapsfotografi. Han har tilldelats 13 prestigefyllda internationella priser, inklusive Hasselblad Master Award. Hans har rest och fotograferat polaröknar, regnskogar och fjäll överallt i världen. Ett stort fotoprojekt på Island har resulterat i två publicerade fotoböcker. Han senaste projekt ”Manmade Land” fokuserar på människors påverkan på ekosystem.

Frågor & svar

 1. Hur började du med foto/video?
  Allt började när jag var på resa i Kalifornien med min klass från KTH i Stockholm.  Då köpte jag min första kamera i San Francisco och tog mina första rullar film i nationalparken Yosemite. Det var i 1981 när jag var 25. Sen jobbade jag som ingenjör i 9 år innan jag tillslut tog steget att bli fotograf på heltid.  Det var i 1990 och sen dess har fotografering varit mitt yrke.
 2. Hur skulle du beskriva din stil?
  Välkomponerade bilder med ett naturligt utseende och teknisk perfektion.
 3. Vad inspirerar dig?
  Andra fotografer som jobbar med liknande stilar, abstrakta målare som Kandinsky, Picasso, Miro och Pollock och klassisk musik.
 4. Vad är ditt drömuppdrag eller -projekt?
  Det finns många projekt jag vill förverkliga, men att finansiera dem är alltid ett problem.  Nu försöker jag att finansiera dem genom att hålla i workshops, men jag lyckas inte uppnå samma koncentration när jag fotograferar med andra människor runt mig, som när jag fotograferar ensam.  Just nu är jag mitt i ett projekt som jag kallar ”Manmade Land” vilket skildrar människans påverkan på jordens landskap.
 5. Vad är ditt bästa råd till andra som vill utvecklas som fotografer?
  Att inte ha bråttom. Ta inga genvägar genom att kopiera andra fotografers idéer.  Utveckla din egen stil och hitta en nisch där du kan uttrycka din egen stil, berätta en historia och samtidigt kunna leva på det. Det är inte lätt nu för tiden. Därför måste du sannolikt ha ett jobb vid sidan om ditt fotograferande ett tag.

Vad har du i din väska?

 1. Vad är det viktigaste du har i väskan?
  Enkel och funktionell utrustning.
 2. Vilken väska använder du?
  Jag använder en Lowepro-väska.

 

Utforska mer om Hans Strand

Instagram: @hansstrandofficial
Facebook: Photographer/Hans-Strand-Artwork
Hemsida: hansstrand.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste produktnyheterna, inspiration och erbjudanden.