Fredrik Fernlöf

Sverige

Foto: Fredrik Fernlöf

Fredrik är en professionell filmproducent och fotograf baserad i Karlstad med lång erfarenhet av att producera filmer, musikvideor samt kommersiella projekt inom mode och musik. Parallellt utvecklar han sitt konstnärliga fotograferande och har utsetts till ny Ricoh GR-ambassadör i Sverige.

Fredrik har en passion för att få fram det filmiska och mörka i sina bilder, arbetar med ljuset på olika sätt, är svag för att köra full bländare och vill sällan överredigera sina bilder.

Det är fantastiskt roligt att bli utnämnd till ambassadör för Ricoh GR i Sverige. Jag älskar att resa och se världen, både nära och långt bort. Att utveckla min konstnärliga sida med film och fotografi är det som ger mig mest krydda i livet. Den lilla, men kraftfulla Ricoh GR, kommer att bli en fantastisk ny möjlighet för mig att göra just det. Kameran kommer att finnas med i fickan överallt så jag inte missar att ta den perfekta bilden”, säger Fredrik.

Frågor & svar

 1. Hur började du med foto/video?
  Jag började filma som barn när jag var 12 år. Jag är självlärd och har arbetat professionellt sedan 2012. Sedan 2015 arbetar jag heltid som fotograf och filmproducent.
 2. Hur skulle du beskriva din stil?
  Filmisk, mörk, vulgär och ibland bara vacker och färgstark.
 3. Vad inspirerar dig?
  Stora filmiska mästerverk, spännande platser och musik.
 4. Vilket är ditt drömfoto eller drömprojekt?
  Att spela in en musikvideo utan budgetbegränsningar och en film med en fantastisk historia, jag skulle använda anamorfa linser.
 5. Vad är ditt bästa råd till andra som vill utvecklas som fotografer?
  Ta alltid med din kamera. Överskatta aldrig dig själv, det finns alltid något nytt att lära sig även i de tråkiga delarna av att vara fotograf.

Vad har du i väskan?

 1. Vad är det viktigaste du har i väskan?
  Samyang 24mm, 35mm & 85mm f1.4, Konica 40mm f1.8, Sigma 70-200mm f2.8, Tomioka Chinon 55mm 1.4. Och naturligtvis kamerorna Panasonic S5 & S1H och Ricoh GR III.
 2. Vilken väska använder du?
  En billig väska utan märke.

Upptäck mer om Fredrik Fernlöf

Instagram: Fredrik Fernlöf
Facebook: Fredrik Fernlöf Facebook
YouTube: Fredrik Fernlöf YouTube
Vimeo: Fredrik Fernlöf

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste produktnyheterna, inspiration och erbjudanden.