David Wall

Sverige

David Wall är en svensk fotograf, videograf, producent och content creator baserad i Västervik. Hans stil är filmisk och han gillar att använda filter och färggraderingar i sitt arbete för att skapa en extra filmisk touch, både när det gäller video och stillbilder liksom i produktfoto. Som en etablerad professionell fotograf har han pågående uppdrag och skapar fantastiskt innehåll för ett stort antal kunder över hela Europa.

 

Frågor & svar

 1. Hur började du med foto/video?
  Jag gick i nionde klass när jag köpte min första DSLR. Det var en Nikon-kamera med ett kitobjektiv. Jag lärde mig de grundläggande kunskaperna för hur man tar en bild med manuell inställning. Och några år senare blev jag väldigt intresserad av Timelapse. På den tiden bodde jag i Göteborg. 2015 lanserade jag "Story of London 4K" på youtube. Videon fick över 150.000 visningar och jag blev chockad. Det tog mig 6 månader att färdigställa alla klipp, eftersom jag tog alla bilder manuellt.  En bildruta åt gången, varje bild gick igenom mitt videoredigeringsprogram och kom ut som ett klipp. När alla klipp hade bearbetats kunde jag äntligen börja med slutredigering. Därefter la jag mer tid på filmkonsten. 

 2. Hur skulle du beskriva din stil?
  Jag försöker alltid ha en touch av ”biofilm” i min stil. Även när jag gör produktfoto. Jag känner att berättelsen blir så mycket lättare att ta in. Som en Hollywoodfilm, men på ett kompakt sätt. Det är också dit de flesta varumärken är på väg. Anamorfiska objektiv, filter som pro-mist eller Hollywood black och mjukvaror för digital ljussättning. Om kunden tillåter att jag använder en bredare aspektratio än 16:9, kör jag definitivt på det :) Utöver det använder jag kornighet i efterproduktionen, kort skärpedjup och digital ljussättning för film. 

 3. Vad inspirerar dig?
  Senast var det Netflix-dokumentären My Octopus Teacher. Men också Det stora blå. Jag älskar historier om havet. Jag är också rädd för det och det kan vara anledningen till att jag är nyfiken på det. Vatten är kraftfullt. Musik inspirerar mig mycket.

 4. Vad är ditt drömfoto eller drömprojekt?
  Filma knölvalar utanför Tonga.

 5. Vad är ditt bästa råd till andra som vill utvecklas som fotografer?
  Fråga alltid människor utanför din familjekrets vad de tycker om dina bilder. Din familj kommer inte alltid ge dig ärlig feedback.

 

Vad har du i din väska?

 1. Vad är det viktigaste du har i väskan?
  Microfiberduk till rengöring och luftblåsare.

 2. Vilken väska använder du?
  Pelicase Air 1535 med trekpak.

 

 

Upptäck mer av David Wall

Instagram: @davidjohanwall
Website: www.denhefdigital.com

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste produktnyheterna, inspiration och erbjudanden.