Magdalena Wasiczek

Polen

Foto: Magdalena Wasiczek

Magdalena är en fotograf baserad i Trzebinia, Polen, med ett passionerat intresse för makro- och blomsterfotografi. Hennes unika och personliga stil har skapat nya trender inom makrofotografi och hennes verk har visats i flera internationella och lokala utställningar. Magdalena är den första tvåfaldiga vinnaren någonsin av det prestigefyllda priset International Garden Photographer of the Year in UK, vilket hon vann både i 2012 och 2015. Hon har tilldelats många andra internationella priser och utmärkelser som guldmedaljen i PX3 Paris 2018 och European Wildlife Photographer of the Year 2013.

Frågor & svar

 1. Hur började du med foto/video?
  Mitt sätt att se på världen, och senare mitt sätt att fotografera det, har sitt ursprung ur en fascination för måleri.  Jag har alltid gillat att teckna och måla, men jag visste att jag inte var bra nog för att kunna studera det på ett universitet. Även om jag inte eftersträvade en karriär som målare, hade jag fortfarande ett stort behov av att uttrycka min konstnärliga passion på något sätt.
 2. Man kan säga att jag är ett barn av digital fotografi. Jag har alltid älskat att ta bilder, men det var först för 12 år sen som jag lärde mig att göra det på ett mer medvetet sätt. I början var fotograferandet en verklighetsflykt och ett sätt att ladda mina batterier. Med tiden blev det sakta mitt jobb.
 3. Hur skulle du beskriva din stil?
  Det är inte mitt främsta mål att visa världen precis som den är. Jag vill presentera min vision av världen, ett idylliskt paradis av sagoberättelser, för min publik. Jag hoppas att mina bilder ska väcka det inre barnet i människor som tittar på dem. Världen sett genom ett barns ögon är alltid mer färgstark, fascinerande, mystisk och full av överraskningar.
 4. Vad inspirerar dig?
  Natur, ljus och gamla tavlor målade av mästare. För mig är det största med mitt älskade område inom fotografi, att världen av plantor och trädgårdar är en ändlös källa till inspiration.  Det är väldigt viktigt för mig, eftersom jag alltid letar efter nya verktyg, idéer och ovanliga sätt att fotografera.
 5. Vad är ditt drömuppdrag eller -projekt?
  Jag försöker att komma på nya projekt om allt relaterat till fotograferandet av blomster och insekter. Mitt personliga mål är att utmana den stereotypiska uppfattningen om att blomsterfotografering är något du växer ifrån.
 6. Vad är ditt bästa råd till andra som vill utvecklas som fotografer?
  Numera är det inte svårt att ta en bild som är tekniskt korrekt. Den verkliga utmaningen är att ta en bild som utmärker sig från alla andra. Så mitt råd är att fortsätta söka efter din egen stil.

Vad har du i din väska?

 1. Vad är det viktigaste du har i väskan?
  Min Nikon D750, makroobjektiv Tamron 90mm och gamla manuella objektiv för M42, Tamron 70-200mm/2.8, Fuji Xt3, Fujinon 35mm/1.4.
 2. Vilken väska använder du?
  Tenba Messenger DNA11 och Tenba Solstice12L Backpack.


Utforska mer om Magdalena Wasiczek

Instagram: @magdawasiczek
Facebook: FlowerPhotographer
Hemsida: magdawasiczek.pl

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste produktnyheterna, inspiration och erbjudanden.