Andrei Reinol

Estland

Foto: Andrei Reinol

Andrei är en fotograf som brinner för naturfotografering. Han fångar de magiska ögonblicken som uppstår vid tillfällen då de flesta av oss sover och på platser som de flesta av oss aldrig besöker. Hans fotografier publiceras i National Geographic och han har tilldelats flera priser och utmärkelser som GDT, Asferico, Sony WPO samt en mängd lokala priser för sina bilder.


Frågor och svar

 1. Hur började du med foto/video?
  Jag tycker om att tillbringa tid i naturen. Det ger mig sinnesfrid och när jag kommer hem efter flera timmars vandrande känner jag att jag har laddat batterierna till fullo. Jag försöker att hålla mig så oupptäckt som möjligt i naturen. Om och om igen, slår det mig hur små vi människor verkligen är. Även om jag håller mig till regeln ”ta inget, lämna inget”, tillåter fotograferandet mig att ta med mig något tillbaka utan att ta ifrån någonting.

  Förr hade jag bara med mig kameran på mina vandringar, men nu som jag tagit ett medvetet beslut om att fotografera, tar jag med mig mer utrustning. Jag går ofta upp i ögonblicket i mina försök att fånga skådespelet när en intressant himmel eller ljus uppenbarar sig.

 2. Hur skulle du beskriva din stil?
  Landskapsfotografi med vidvinkel som tillåter åskådaren att komma väldigt nära naturen.

 3. Vad inspirerar dig?
  Att uppleva sällsynta ögonblick i naturen. Ljuset. Min största inspiration är naturen själv. Jag vet att varje gång jag går ut för att fotografera, kommer ögonblicket jag bevittnar aldrig att upprepa sig. När jag går ut för att fotografera, har jag alltid höga förväntningar. Jag är motiverad och får till och med lite av en adrenalinkick.

 4. Vad är ditt drömuppdrag eller -projekt?
  Eftersom jag gillar nordiska landskap har mina resor oftast tagit mig till de skandinaviska länderna. Min favorittid på året är när hösten blir till vinter. Alla möjliga tillstånd samexisterar, vilket ger mig de bästa bilderna. Island och norra Norge ligger i topp på min lista för nästkommande resmål.   Skottland, Kanada och det arktiska klimatet bjuder också  otvivelaktigt på magnifika landskap.

 5. Vad är ditt bästa råd till andra som vill utvecklas som fotografer?
  De mest häpnadsväckande ögonblicken i naturen visar sig vid tillfällen då de flesta av oss sover och på platser som de flesta av oss aldrig besöker.  Att bevittna något enastående är viktigt för att ta dig ur din bekvämlighetszon.  Att se vår planets skönhet är viktigt för att respektera dess rytm och följa dess ledning. Det kräver ansträngning och du måste tänja dina gränser, men det är otroligt givande.

Vad har du i din väska?

 1. Vad är det viktigaste du har i väskan?
  Kamerahus, vidvinkelobjektiv, filter och stativ. Det viktigaste är att inte glömma några av dessa essentiella saker.
 2. Vilken väska använder du?
  Jag använder en vanlig vandringsryggsäck.

 

Utforska mer om Andrei Reinol

Instagram: @andreireinol
Facebook: AndreiReinolLandscapePhotography
Hemsida: andreireinol.com

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste produktnyheterna, inspiration och erbjudanden.