Claus Andersen

Danmark

Foto: Claus Andersen

Claus är en fotograf och videofilmare baserad i Danmark. Hans senaste projekt kombinerar två passioner, Coffee & Cameras (kaffe och kameror) och berättar historier om kaffe från hela världen. Fler än 100 miljoner människor är beroende av kaffeindustrin och projektet är ett sätt att öka medvetenheten kring migration, fattigdomsbekämpning, kvinnors rättigheter och mycket mer.

 

Frågor & svar

 1. Hur började du med foto/video?
  Jag är faktiskt utbildad inom logistik och transport. I 2003 köpte jag en Canon, en andra digital DSLR 10D kamera och började fotografera professionellt på deltid. Senare samma år registrerade jag mitt företag och momsnummer. Jag har även studerat psykoterapi och jag är en gestaltterapeut sen 2015. Jag visste från början att det skulle gynna mig i mitt arbete med människor framför kameran.
 2. Hur skulle du beskriva din stil?
  Mitt arbete är ganska rättframt. Inget märkvärdigt, men ett gediget arbete.
 3. Vad inspirerar dig?
  Åh, jag inspireras av många fotografer och videofilmare. Ett exempel är Peter Hurley, hans motto är att vara 10% fotograf och 90% terapeut.
 4. Vad är ditt drömuppdrag eller -projekt?
  Jag skulle älska att göra mer för mitt personliga projekt Coffee & Cameras. Resa jorden runt för att belysa kaffeindustrin och människorna där.
 5. Vad är ditt bästa råd till andra som vill utvecklas som fotografer?
  Gå ut och fota!

Vad har du i din väska?

 1. Vad är det viktigaste du har i väskan?
  Minneskort.
 2. Vilken väska använder du?
  Jag använder en blandning av väskor från ThinkTank och Orca. Favoriterna för fotoarbete är ThinkTank Retrospective 30 och deras Airport Accelerator. För videoarbete använder jag Orcas OR-serie, som är helt fantastisk med t.ex. inbyggd belysning i väskan.

 

Utforska mer om Claus Andersen

Instagram: @filmplusdk
Facebook: filmplusdk
YouTube: filmplusdk
Website: coffeeandcameras.dk
Vero:  https://vero.co/clausadk

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste produktnyheterna, inspiration och erbjudanden.