Carolina Segre

Danmark

Foto: Carolina Segre

Carolina är en fotograf baserad i Köpenhamn, Danmark, som specialiserat sig i livsstils- och bröllopsfotografi. 2019 utsågs hon till en av 30 Rising Stars inom bröllopsfotografi av Rangefinder. Carolinas passion för fotografi uppstod ur en skaparlust, en vilja att utmana sig själv och dokumentera människors liv med otroligt vackra fotografier.  Efter att huvudsakligen ha fotograferat stora bröllop och event, har hon nu riktat in sig mer på elopements och intima bröllop.

Frågor & svar

 1. Hur började du med foto/video?
  Så länge jag kan minnas, har jag haft en inneboende nyfikenhet och medvetenhet om berättelserna som utspelar sig omkring mig. Med detta växte en empati och lust att förstå vad det är som gör människor till vad de verkligen är. Min mor är konstnär, så min passion för att skapa och berätta historier genom konst är nästan genetiskt betingad; jag tror inte jag skulle finnas om jag inte kunde uttrycka mig genom fotografi och film. Jag är till stor del en känslosam historieberättare.

  Jag fick min första kamera när jag var 5 och fotografi har varit en del av mitt liv så länge jag kan minnas. När jag var 18, köpte jag min första Canon DSLR och det var då jag verkligen började utveckla mina färdigheter och utvecklas till det jag gör idag.

 2. Hur skulle du beskriva din stil?
  Känslosamt historieberättande som är tidlöst och nostalgiskt, ändå modernt och roligt, naturligt och cinematiskt.

 3. Vad inspirerar dig?
  När jag växte upp cyklade jag runt på kullerstensgatorna i Köpenhamn, så i mitt fotograferande finns det ett naturligt drag mot det råa i det urbana stadslivet, likaså ett behov av att undfly stadens puls för att knyta an till naturen och dess intimitet.  Båda inspirerar mig på var sitt sätt. Jag tar mycket inspiration från 60- och 70-talets mode, musik och kultur, samt porträtt av romantiska ikoner som Serge Gainsbourg och Jane Birkin. Musik och film inspirerar mig och även banden som mina par delar.

 4. Vad är ditt drömuppdrag eller -projekt?
  Just nu går jag från att fotografera mestadels stora bröllop till att fokusera mera på intima bröllop och elopements. Jag vill fotografera elopements och intima bröllop i hela Europa. Jag skulle älska att fotografera ett elopement i Paris, Prag och Amsterdam.

 5. Vad är ditt bästa råd till andra som vill utvecklas som fotografer?
  Öva, öva, öva. Hitta ett community med likasinnade människor och stötta varandra. Isolera dig inte, men jämför dig inte med andra och heller inte med vad du tror att du borde göra.

  Lita på din magkänsla för att hitta det som är rätt för dig och ha samtidigt ett öppet sinne, andra personer kan lära dig saker. Om du gillar något du skapat, lita på att det är bra. Du behöver inte andras godkännande.

Vad har du i din väska?

 1. Vad är det viktigaste du har i väskan?
  Förutom min kamera är det min Tamron 35 mm SP 1.4 lens. Jag använder den till 80% av mina fotografier. Det är det perfekta objektivet för den sortens arbete jag gör med mycket rörelse och råhet. Den är skarp, snabb och vädertätad. 
 1. Vilken väska använder du?
  Jag använder Lowepro Protactic AW II och älskar den. Bästa väskan jag någonsin haft, och den rymmer allt jag behöver även när jag reser utomlands för att fotografera bröllop.

 Utforska mer om Carolina Segre

Instagram: @carolinasegre
Facebook: carolinasegrephoto
Hemsida: carolinasegre.com

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste produktnyheterna, inspiration och erbjudanden.