alt=""

Kom ihåg mig
alt=""

Om företaget

Om oss

Focus Nordic är Nordens största distributör av fotoprodukter. I sortimentet finns många av de starkaste varumärkena representerade, både vad gäller kameror, kikare och tillbehör. Dessutom finns många produkter under det egna varumärket Focus. Affärsidén är att med en effektiv distribution direkt från eget lager, förse återförsäljare i Norden med de bästa produkterna. Genom stora inköp för hela Norden kan de bästa priserna, både på produkter, frakter m.m., förhandlas fram. I vår strävan att vara så kompletta som möjligt har vi idag 80 olika varumärken, varav ett stort antal är ”hårdvara”, som kameror, videokameror, objektiv och kikare. Målsättningen är att Focus Nordic skall präglas av en familjär anda med personligt engagemang, kompetens och flexibilitet.

För en tillverkare som vill in i Norden finns knappast en bättre samarbetspartner.
Med ett lager för hela Norden och över 20 säljare på fältet, så når vi effektivt ut till en marknad med cirka 25 miljoner invånare.

Du hittar mer information om Focus Nordic Group på vår internationella webbsida: www.focusnordic.com


Historia

Focus Nordic skapades genom en sammanslagning av Westheimer A/S i Danmark, Focus Trading AB i Sverige och Aronsen AS i Norge.
Alla tre bolagen var stora i sina respektive länder redan innan sammanslagningen, som skedde 1:a januari 2010.

Alla tre bolagen hade också en lång historik
Westheimer A/S grundades 1955 av Paul Westheimer, som var en av de första att importera japanska kameror till Europa.
Huvudmärken var i cirka 50 år Canon och Minolta. Men antalet varumärken växte snabbt, särskilt när sonen Mikael Westheimer tog över rodret.

Focus Trading AB startades 1984 av Thomas Wernbo. Det hela startade i Mullsjö med försäljning av projektionsdukar, men även här växte snabbt antalet produkter och varumärken, och en flytt till Göteborg blev ett naturligt steg.

Aronsen A/S i Norge grundades 1989 av Knut Aronsen men namnet Aronsen har varit ett av de mest välkända och etablerade i Norska fotobranschen ända sedan slutet av 50-talet.

I sammanslagningen ingick också Focus Image Nordic OY, som de tre bolagen ägde tillsammans.

Focus idag

Focus Nordic AB har en beräknad omsättning på cirka 50 miljoner euro. Med vissa nationella skillnader representeras bl.a. följande varumärken: Ricoh/Pentax, Panasonic, DxO, 360Fly, Tamron, Zeiss, Samyang, Polaroid, Mets, Nissin, Focus, Hähnel, Lowepro, Kenko, Lexar, Transcend, Joby, Steiner, Kowa, Celestron, m.fl.

E-handel

Som registrerad återförsäljare har du möjlighet att se priser, lagersaldon och lägga beställningar online här på focusnordic.se. Focus var tidigt ute i branschen då vi redan 2003 möjliggjorde för våra kunder lägga order online. 2010 tog vi ännu ett steg med vår nyutvecklade nordiska och för koncernen gemensamma webbplattform som förenklar kundens ärenden och erbjuder en mängd ny funktionalitet.

Miljöarbete


Focus Nordic är medlemmar i El-kretsen, som är ett rikstäckande insamlings- och återvinningssystem för elektronik och batterier.


Vi försöker också aktivt minska användandet av papper. Detta görs t.ex. genom att fler och flera fakturor och offerter skickas ut via e-mail. Kunder som önskar faktura via e-post kan kontakta vår ekonomiavdelning. Även marknadsföringsutskick övergår alltmer till digital form.