alt=""

Kom ihåg mig
alt=""

Pressmeddelande

2011-02-07

Nytt väderskyddat ultravidvinkelobjektiv till PENTAX 645D

Pentax lanserar smc DFA 645 25mm f/4 AL[IF] SDM AW, ett ultravidvinkel-objektiv till nya Pentax 645D. Det nya objektivet erbjuder en dammsäker och vattentålig allväderskonstruktion för aktiva utomhusfoto grafer.

Monterat på  ett Pentax 645D kamerahus har objektivet en brännvidd motsvarande 19,5 mm i 35 mm format (eller 15,5 mm på Pentax 645 analoga format), det vidvinkligaste av alla utbytbara objektiv för Pentax 645. Tack vare ultravidvinkeltekniken kan man skapa spännande visuella effekter som överdrivna perspektiv och extra stora skärpedjup. Objektivet kan användas i en rad olika situationer som spektakulära landskap och inomhus¬fotografering i trånga utrymmen.

Objektivet baseras på två asfäriska optiska precisionselement för exceptionell upplösning och enastående ljusstyrka ända ut i bildens kanter, med effektiv kompensation för olika typer av avvikelser. Aero Bright Coating, baserad på Pentax nanoteknik, är en exklusiv ytbehandling av linserna som minimerar flammor och spökbilder, samtidigt som trumman är invändigt antireflexbehandlad.

Objektivet har en utdragbar hållare för C-PL-filter (cirkulärt polarisation, 40,5 mm i diameter), vilket på ett enkelt sätt kan roteras för önskad polariserande effekt.
”Autofokusmekanismen baseras på avancerad SDM-teknik (Supersonic Direct-drive Motor), vilket innebär förvånansvärt tyst och smidig och användning”, säger Per Skog hos Pentax nordiska generalagent Focus Nordic.
 
Viktiga egenskaper
• Bildcirkel som täcker hela bildytan hos 645-format SLR-kameror
• Högkvalitativa maskinbearbetade aluminiumdelar, inklusive trumma, huv och lock
• Quick-Shift för snabbväxling till manuellt fokus efter att motivet har fångats in av autofokussystemet
• Rundad bländaröppning för att producera en vacker oskärpa, samtidigt som det minimerar streakingeffekter hos punktformade ljuskällor
• SP (Super Protect) ytbehandling på objektivets frontyta

Nyhetsarkivet