Tamron lanserar innovativ allroundzoom för fullformat

Publicerad:

Nya Tamron 35-150mm f/2.8-4 Di VC OSD är knappast ett dussinobjektiv. Med ett unikt brännviddsområde, god ljusstyrka och imponerande optisk kvalitet riktar det sig mot fotografer som ogillar att släpa på flera objektiv men heller inte vill kompromissa med prestandan.

Bildstabilisering, snabb och tyst autofokus och vädertätning är finesser vi ofta blir bortskämda med hos Tamrons objektiv. Men utöver dessa egenskaper erbjuder nya Tamron 35-150mm f/2.8-4 Di VC OSD för Canons och Nikons fullformatskameror ett ovanligt användbart zoomomfång med brännvidder från klassisk 35 mm vidvinkel till rejält tele, dessutom hög ljusstyrka (f/2.8-4) och en bildkvalitet som lär tillfredsställa även riktigt kräsna fotografer. Med andra ord ett idealiskt allroundobjektiv som passar för allt landskap till porträtt i befintligt ljus!

För de som använder kameror med APS-C-sensor ger Tamron 35-150mm f/2.8-4 Di VC OSD istället en bildvinkel motsvarande 53-225 mm på Nikon eller 56-240 mm på Canon – ett utmärkt brännviddsområde för bland annat sport- och naturfotografering.

Snabbt och stabilt
För att säkerställa maximal prestanda hos objektivets bildstabilisering (VC, Vibration Compensation) och autofokus har Tamron 35-150mm f/2.8-4 Di VC OSD utrustats med dubbla processorer tillägnade dessa båda funktioner. Tack vare det är stabiliseringen så effektiv att den klarar att motverka kameraskakningar vid uppemot 5 steg längre slutartid än man normalt måste använda för att vara säker på att få skarpa bilder.

Autofokusen drivs av Tamrons nya mikromotor OSD (Optimized Silent Drive) som ställer skärpan snabbt, tyst och exakt även på rörliga motiv. Närgränsen är endast 45 cm genom hela brännviddsområdet vilket ger en förstoring på 0,27x (skala 1:3.7) när objektivet används vid längsta teleläget. Det gör det möjligt att ta spännande närbilder på detaljer, växter, insekter och andra intressanta detaljer som bidrar till att göra en bildberättelse mer levande!

Vädertätat hölje och avancerad optisk design
Tamron 35-150mm f/2.8-4 Di VC OSD är ett välbyggt objektiv med elegant design och robust, vädertätat hölje. Gummipackningar vid alla rörliga delar hindrar fukt från att tränga in och frontlinsen är försedd med fluorine-coating som stöter bort regndroppar, fett och damm och gör den enkel att hålla ren.

Den avancerade optiska konstruktionen omfattar bland annat tre asfäriska linser som bidrar till att bilderna får hög skärpa hela vägen ut mot kanterna vid alla brännvidder. Tre linser av LD-glas (Low Dispersion) motverkar kromatisk aberration, oönskade färgblödningar vid motivdelar med skarpa konturer. Bländaren har nio blad för att ge så rund öppning som möjligt och mjuk teckning av motivdelar som ligger ur fokus.

Tamron 35-150mm f/2.8-4 Di VC OSD är också kompatibelt med tillbehöret Tamron Tap-in Console som innehåller en USB-port för datoranslutning. Med hjälp av detta kan användaren själv uppdatera objektivets firmware och finjustera dess autofokus och bildstabilisering.

Pris och leverans

Leveranser av Tamron 35-150mm f/2.8-4 Di VC OSD med Nikon-fattning startar i början av juni medan Canon-versionen kommer på marknaden en månad senare.

Cirkapris: 10,299:- kronor (inkl. moms).

För ytterligare information: karsten.rath@focusnordic.dk


Sammanfattning Tamron 35-150mm f/2.8-4 Di VC OSD

  • Allroundzoom med god ljusstyrka och vädertätat hölje
  • Tecknar ut fullformat, kan även användas på en APS-C-kamera
  • OSD-motor ger tyst, snabb och exakt fokusering
  • Bildstabilisering (VC) som klarar 5 steg, ger större frihet vid frihandsfotografering
  • Dubbla processorer för maximal prestanda hos AF och bildstabilisering
  • Avancerad optisk konstruktion med asfäriska linser, LD-glas och frontlins med fluorine coating
  • Närgräns på endast 45 cm ger en maximal avbildningsskala på 1:3.7 (0.27x förstoring)
  • Kompatibel med Tamron Tap-in Console


Specifikationer
Brännvidd:
35-150 mm
Ljusstyrka: 2.8-4
Bildformat: 24 × 36 mm (fullformat). Passar även APS-C
Objektivfattning: Finns för Canon EF och Nikon F
Fokusering: Autofokus
Bildstabilisering: Ja
Optisk konstruktion: 19 linser / 14 grupper
Minsta bländare: 16-22
Närgräns: 45 cm
Maximal förstoring: 0,27x (skala 1:3.7)
Antal bländarlameller: 9
Filterdiameter: 77 mm
Längd: Canon: 127 mm. Nikon: 124 mm
Diameter: 84 mm (båda versionerna)
Vikt: Canon: 796 gram. Nikon: 790 gram
Medföljande tillbehör: Motljusskydd, objektivlock
Övrigt: Väderskydd. Bildstabilisering. Tyst autofokus med OSD-motor. Kompatibelt med Tamron Tap-in Console

Taggar: tamron, Pressrelease