Antal produkter i varukorgen

NiSi lanserar filtersystem för spegelfria kameror!

Publicerad:

Med den kompakta filterhållaren M75 och fyrkantiga filter i 75 mm storlek erbjuder NiSi ett helt nytt filtersystem skräddarsytt för kameror och objektiv av det mindre slaget.

Natur- och landskapsfotografi har länge förknippats med stora och tunga kamerautrustningar som visserligen ger hög bildkvalitet men ofta kan vara besvärliga att bära med sig ut i fält. Allt fler fotografer upptäcker dock möjligheten att spara in både vikt och utrymme i kameraväskan genom att välja en spegelfri utrustning med mindre och lättare kamerahus och objektiv.

Det nya 75 mm filtersystemet från NiSi har tagits fram speciellt för dessa fotografer. Det är skräddarsytt för objektiv med mindre filterfattningar (upp till 67 mm) och ger en betydlig besparing i både storlek, vikt och pris jämfört med 100 mm filtersystem.

Omfattande system och smart filterhållare

NiSi 75 mm-systemet är omfattande redan från start och omfattar ND-filter av olika täthet, graduerade ND-filter och filter för nattfotografering. Grunden i systemet utgörs av den nya filterhållaren NiSi M75 som är tillverkad av samma lätta men starka aluminium som används i flygplanskonstruktioner. Hållaren har 67 mm filtergänga och är påtagligt mindre än sin motsvarighet för 100 mm systemet, NiSi V5 Pro. Den kan roteras 360 grader och är designad så att filtren är enkla att sätta i och montera ur samtidigt som de också sitter bergsäkert i de gummiklädda skårorna.

NiSi M75 ärver också den smarta och unika lösningen för användning av polarisationsfilter som först introducerades i NiSi V5-hållaren. På baksidan av filterhållaren finns ett litet hjul som används för att snurra på filtret när man vill justera dess effekt. Ett specialdesignat, tunt polarisationsfilter av mycket hög kvalitet ingår tillsammans med filterhållaren och monteras som en integrerad del av den. Köpare kan välja mellan två versioner av polarisationsfiltret; Standardversionen och en särskild ”Landscape” version som ger kraftigare filtrering av polariserat ljus och därmed också högre färgmättnad i exempelvis växtlighet och blå himlar. Det går naturligtvis också utmärkt att använda M75-hållaren utan polarisationsfilter om man så önskar.

Inte bara smått – även ekonomiskt

NiSis M75-hållare är idealisk för spegelfria kamerasystem baserade på APS-C- eller Micro Four Thirds-sensorer (exempelvis Sony A6000-serien, Fujifilm X, Canon EOS M, Olympus och Panasonic G-serien) men passar även fullformatsobjektiv vars filtergänga inte är större än 67 mm. I 75 mm-systemet finns adapterringar med alla gängstorlekar mellan 40,5 mm och 62 mm och det kan användas på objektiv med brännvidder ned till 11 mm ultravidvinkel för APS-C (eller 8 mm för Micro Four Thirds) utan risk att bilderna ska få mörka hörn.

NiSi 75 mm-filtren och M75-hållaren ger inte bara en besparing i utrymme och vikt jämfört med 100 mm-systemet. Mindre materialåtgång ger också en påtagligt lägre kostnad för de olika delarna, vilket innebär att fler fotografer har råd att investera i ett riktigt högklassigt filtersystem.

NiSis fyrkantiga filter är tillverkade av optiskt glas av högsta kvalitet och har avancerad multilagers antireflexbehandling samt nano-coating som stöter bort smuts och fett och gör att regndroppar pärlar av utan att lämna spår på filterytan. ND- och GND-filtren är dessutom utrustade med IR-coating som garanterar att bilderna får helt neutral färgåtergivning även vid mycket långa slutartider.

NiSi 75 mm-systemet omfattar:

  • NiSi M75 filterhållare – levereras med polarisationsfilter, 67 mm adapter och halvmjuk väska
  • 4 st ND-filter i storlek 75x80 mm (ND8, ND64, ND1000, ND32000)
  • 8 st graduerade ND-filter (GND) i storlek 75x100 mm med olika övergångar
  • NiSi Natural Night filter för nattfotografering. Storlek 75x80 mm
  • 8 st adapterringar från 40,5 till 62 mm


För ytterligare information: lasse.ericsson@focusnordic.se

Taggar: nisi, Pressrelease