Foto
Video

Hur skapar du intressanta och engagerande videor

2021-05-28

YouTubern Peter Lindgren delar med sig av sina bästa tips om hur man skapar intressanta och engagerande videor.

Lär känna Peter Lindgren

En av de nya stjärnorna i YouTube-communityn är Peter Lindgren från Sverige. Han började med fotografering för fyra år sedan när han behövde bilder för sitt eget klädmärke.

Intresset ökade och 2017 startade han sin egen YouTube-kanal. Idag har Peter hundratusentals följare på sin kanal där han laddar upp nya videor varje vecka och antalet följare ökar hela tiden. Hittills har flera miljoner tittare sett hans inspirerande filmer om filmskapande!

 

1. Skapa en berättelse

En video behöver inte vara komplicerad eller särskilt djup för att fånga tittaren, men den måste ha en tydlig historia. Innan du börjar bör du skapa en enkel storyboard som innehåller en start, en mitt och ett slut.

 

2. Bra ljud gör skillnad

Det jag tycker är en av de viktigaste aspekterna av att berätta en historia är inte bara hur det är filmat, utan också hur ljudet är. Jag har alltid med mig en bra mikrofon i väskan och det är något som verkligen förbättrar kvaliteten på videon. Hitta SARAMONIC BLINK 500 WIRELSS SYSTEM FOR IPHONE här. 

 

3. Rätt exponering med ND-filter

När du spelar in vloggar eller videor är det väldigt viktigt att du exponerar rätt. Ett variabelt ND-filter gör att du kan filma med vidöppen bländare oavsett om det är en solig sommardag eller om det är molnigt. Hitta NISI KIT STARTER III 100MM SYSTEM V6 här. 


Foto: Eric Rousset 

 

4. Välj dina vinklar

Det finns förmodligen inget bättre än att ha en GorillaPod med sig när man spelar in YouTube-vloggar. Att kunna ställa in och fästa kameran var som helst ger dig en mängd olika vinklar du kan använda för att göra dina videor mer intressanta. Hitta JOBY GORILLAPOD BALLHEAD 3K PRO här. 


 

Se mer på Peters YouTube-kanal:

 

 

 

Välj region