alt=""

Kom ihåg mig
alt=""

Pressmeddelande

2017-09-15

Tamron aviserar ny 100-400mm telezoom för fullformat

Pressrelease image

Efter stora framgångar med de tidigare tele-zoomarna 150-600mm och 70-200mm f/2.8 kommer nu en tredje modell; Tamron 100-400mm F/5-6.3 Di VC USD. Bildstabilisering, snabb AF och låg vikt är några av dess fördelar.

Tamron meddelar att företagets sortiment av tele-zoomar kommer att utökas med ett nytt spännande objektiv. Nya Tamron 100-400mm F/5-6.3 Di VC USD tecknar ut fullformat men väger trots sitt respektabla brännviddsområde bara lite drygt hälften så mycket som tillverkarens populära 150-600mm G2. Närmare bestämt 1115 gram, vilket gör objektivet till det lättaste i sin brännviddsklass. Det går också utmärkt att använda på kameramodeller med APS-C-sensor och ger där en bildvinkel motsvarande ca 150-600 mm.

Dubbla processorer för maximal prestanda
Tamrons nya super-telezoom är både elegant och robust med ett ytterhölje delvis av metall (magnesiumlegering). Den är också konstruerad för att kunna motstå ett visst mått av fukt och väta. Frontlinsen är försedd med fluorine-beläggning som stöter bort vattendroppar, fett och smuts och gör den lätt att torka av och hålla ren.

Inbyggd bildstabilisering (VC, Vibration Compensation) gör det möjligt att frihandsfotografera med objektivet även i sämre ljusförhållanden. När det är så mörkt att bilden kräver stativ finns ett Arca Swiss-kompatibelt stativfäste att köpa som tillbehör. I likhet med de senaste premiumobjektiven från Tamron har även Tamron 100-400mm Di VC USD dubbla mikroprocessorer som ansvarar för att ge maximal prestanda hos både bildstabilisering och autofokus. Den sistnämnda drivs av en ultraljudsmotor (USD, Ultrasonic Silent Drive) som ställer skärpan snabbt och med hög precision.

Upp till 560mm med konverter

Den avancerade optiska konstruktionen innehåller bland annat tre linser av ED-glas som förhindrar uppkomsten av kromatisk aberration (färgbrytningsfel). Tamrons ytbehandling eBand-coating reducerar effektivt reflexer och minimerar slöjbildning så att bilderna får maximal kontrast och färgmättnad.

Behöver man ännu mer tele än 400mm går det att använda Tamrons 1.4x telekonverter TC-X14 tillsammans med den nya zoomen. Brännviddsområdet blir då 140-560mm.

Tamron 100-400mm F/5-6.3 Di VC USD är också kompatibelt med tillbehöret Tamron Tap-in Console. Det används för att man själv ska kunna finjustera objektivets autofokus och bildstabilisering (via en dator) samt utföra firmware-uppdateringar

Pris och leverans

Pris och leveransinfo kommer senare i höst

För ytterligare information: karsten.rath@focusnordic.dk


Sammanfattning Tamron 100-400mm F/5-6.3 Di VC USD

Tecknar ut fullformat men kan även användas med APS-C-kameror

Bildstabilisering (VC) för större frihet att fotografera på frihand

Ultraljudsmotor (USD) ger tyst och snabb fokusering samt möjlighet till manuell finjustering

Dubbla processorer för maximal prestanda hos AF och bildstabilisering

Fukttåligt hölje delvis i metall för premiumkänsla

Frontlins med fluorine-behandling som stöter bort vatten, fett och smuts

Avancerad optisk konstruktion med ED-linser och eBand Coating ger hög bildkvalitet vid alla brännvidder

Stativfäste finns som tillbehör (Arca Swiss-typ)

Kompatibel med 1.4x telekonverter Tamron TC-X14

Möjlighet att uppdatera firmware och finjustera AF och VC med Tamron TAP-in Console

Mer info

Nyhetsarkivet