alt=""

Kom ihåg mig
alt=""

Pressmeddelande

2012-03-05

Tre nya högklassiga fotopapper från ILFORD

Filmbaserat fotopapper i utställningskvalitet, tjockare papperskvaliteter och fler ytskiktsvarianter

Ilford, ledande tillverkare av professionella medier för bläckstråleskrivare och fotografiska färgprocesser, lanserar tre nya familjer med fotopapper för krävande tillämpningar.

Galerie Prestige Smooth High Gloss är ett filmbaserat högblankt fotopapper för bläckstråleskrivare, speciellt framtaget för att möta behoven hos konstnärer och fotografer samt för museer och andra utställningar. Detta fotopapper ger ett närmast metalliskt utseende, det torkar omedelbart och fungerar i både bläck- och pigment-baserade skrivare. Tillgängligt i A4, A3+ och 24 tums rullformat.

Galerie Prestige Smooth Gloss och Galerie Prestige Smooth Pearl är två populära fotopapper som nu finns tillgängliga även i tjockleken 310 gsm (gram/m²). Dessa nya papper har samma egenskaper som sina 290 gsm föregångare: full kompatibilitet med de flesta moderna skrivare, extremt bred tonskala från djupaste svart till skarpaste vitt, med ett imponerande dynamiskt omfång.

"Proffsfotografer uppskattar den kreativa frihet som denna breda färgskala öppnar upp för", säger Odd Bergstø hos Ilfords nordiska generalagent Focus Nordic.

Galerie Premium (4.5*) är ett 270 gsm papper som levereras i två kvaliteter, Glossy och Lustre. De är utvecklade för krävande fotografer som vill ta steget från mer ordinära fotopapper till ett högkvalitativt papper med extremt noggrann återgivning och hållbarhet, med en robust och slitstark yta.

Not: Beteckningen 4.5* är en gradering som hjälper kunderna att välja papper av rätt kvalitet. Systemet används för närvarande på pappersfamiljerna Prestige och Premium.

Nyhetsarkivet