alt=""

Kom ihåg mig
alt=""

Pressmeddelande

2012-03-01

Nya kameraryggsäckar och axelremsväskor från Lowepro

Lowepro lanserar flera nya kameraväskor: axelremsserien Event Messenger som även kommer i en ryggsäcksversion kallad Photo Traveler 150.  Dessutom kommer Flipside 500 AW, en stor ryggsäck för utomhusfotografer, med plats för objektiv upp till 500mm.

Event Messenger är en familj med diskreta axelremsväskor konstruerade för att kunna bära med sig en systemkamera och en laptopdator eller surfplatta. Åtkomsten till utrustningen är utmärkt via ett system som Lowepro kallar Grab-and-Go. En uppskattad finess är Dual-Mode Flap, som innebär att man snabbt kan växla mellan säker förvaring och ett tyst arbetsläge.  Interiört har väskan justerbara mellanväggar och blixtlåsförsedda småfack. Event Messenger tillverkas i tre storlekar, Event Messenger 100 (20 x 9 x 17 cm), Event Messenger 150 (30 x 10 x 22 cm) och Event Messenger 250 (35 x 12 x 25 cm).

Photo Traveler är en ryggsäck i samma canvasmaterial som Event Messenger. Den är byggd för samma behov, att bära med sig en systemkamera och surfplatta. Även denna ryggsäck har flera innerfack, justerbara mellanväggar och dessutom utvändiga nätfickor och fästöglor. Det finns även ett smidigt bärhandtag. En speciell finess är att rycksäcken står upprätt när man ställer ifrån sig den, den behöver med andra ord inte lutas mot något för att stå stadigt. Photo Traveler väger endast 0,6 kg och har de invändiga måtten 22 x 12 x 20 cm.

Flipside 500 AW är en rymlig fotoryggsäck för äventyrs- och utomhusfotografer. Den är byggd för att skydda, förvara och bära med sig en stor proffs¬utrustning (ett till två kamerahus, två till fyra extra objektiv och blixtaggregat) i sitt fodrade och rymliga huvudfack. Det finns även en speciell yttre hållare för kamerastativ. Ryggsäcken kan via sitt midjebälte roteras så att den bärs på bröstet för maximal åtkomlighet till utrustningen. När den bärs på ryggen erbjuder den extra säkerhet då öppningen är placerad mot kroppen. Rycksäcken har även mängder med småfack och dubbla uppsättningar med fästöglor (s.k. SlipLock-system). Flipside 500 AW väger 2 kg och kamerautrymmet håller måtten 28 x 19 x 48 cm.

"Flipside 500 AW levereras med Lowepros patenterade allvädersskydd (AW Cover) som skyddar utrustningen när vädret blir riktigt dåligt. Överdraget förvaras i en speciell ficka när det inte används", säger Lasse Ericson hos Focus Nordic, nordisk generalagent för Lowepro.
 
Pris och tillgänglighet
Alla modellerna blir tillgängliga i butik under April månad där de kommer att kosta ca 548:- (Event Messenger 100), 648:- (Event Messenger 150), 748:- (Event Messenger 250),  798:- (Photo Traveler 150) och 1995:- (Flipside 500 AW) kronor inklusive moms.

Nyhetsarkivet