alt=""

Kom ihåg mig
alt=""

Pressmeddelande

2012-02-02

PENTAX lanserar toppmodern hybridkamera formgiven av Marc Newson

Utbytbara objektiv, 16,3 megapixel, upp till ISO 25.600, mängder med automatiska funktioner som underlättar för fotografen, kommer med nya PENTAX-kameran K-01.

PENTAX K-01 är en ny digital hybridkamera formgiven av Marc Newson, en av världens mest hyllade designers. Time Magazine rankar honom som en av världens hundra mest inflytelserika personer. Hans konstverk finns utställda på museer världen över, däri¬bland Museum of Modern Art i New York, Londons designmuseum och V & A, Centre Georges Pompidou och Vitra Design Museum.

"Jag ville skapa en image av kvalitet och kompetens. Några av mina favorit¬kameror genom tiderna har varit PENTAX. Så jag ville återknyta till varumärkets rötter och försöka skapa något som verkligen var unikt och dessutom ikoniskt", säger Marc Newson.

"PENTAX K-01 är ett perfekt val för de som ska köpa sin första kamera med utbytbara objektiv, i kraft av sin enkelhet i användningen, inte minst för dem som söker en kamera med originalitet och stil. Den passar lika bra för mer avancerade användare och extra bra för de som har PENTAX-objektiv sedan tidigare, och bara vill ha en modern kompakt systemkamera", säger Helge Rose hos Focus Nordic, PENTAX nordiska generalagent.

PENTAX K-01 har en imponerande uppsättning funktioner, APS-C CMOS-sensor med 16,28 megapixel som ger synnerligen skarpa bilder, seriebildstagning med sex bilder per sekund, känslighet ända upp till ISO 25.600 och videofilmning i full HD (1920x1080) med stereoljud, är några av dem.

H.264 inspelningsformat erbjuder ett urval av bildhastigheter (30, 25 eller 24 bilder per sekund) för användarspecifika applikationer. Inspelning startas med en speciell (röd) knapp, och en stereomikrofon ger mer realistiskt ljud. Det finns även ingång för extern mikrofon och en spännande funktion för intervallfilmning (timelapse movie).

Vidare har den nya kameran PENTAX K objektivfattning, vilket gör den till den enda hybriden på marknaden som är kompatibel med tidigare objektiv. Totalt har PENTAX lanserat 214 olika objektiv sedan starten, och man har till dags dato sålt över tjugo miljoner objektiv.
Vidare finns nitton automatiska motivprogram och lika många digitala filter, samt en rad efterbehandlings¬funktioner för kreativa bilder. Bland annat kan man skapa en serie med miniatyrer i en bild.

I Auto Picture-läget optimeras alla kamerainställningar som bländare, slutartid, vitbalans, färgmättnad, kontrast och skärpa. Det innebär att fotografen kan rikta all sin uppmärksamhet på bildens komposition.

Det avancerade autofokussystemet omfattar kontrastdetektering och 81 valbara fokus¬punkter.

Den nya formgivningen genomsyrar även det nya objektivet smc PENTAX-DA 40mm F2.8 XS, världens tunnaste (9,2 mm) utbytbara objektiv som lanseras samtidigt med kameran. Det erbjuder en brännvidd motsvarande 61 mm i 35 mm formatet.


Om Marc Newson
Se http://en.wikipedia.org/wiki/Marc_Newson för en biografi.

Pris och tillgänglighet
PENTAX K-01 och objektivet SMC 40mm XS börjar levereras i slutet av Mars 2012. Priset för kamerahuset blir ca: 6300:- och för kamera med 18-55mm: 7000:-. Samma paketpris blir det om man istället väljer att köpa den med det nya DA 40mm.

Kameran kommer i tre färgställningar: Helsvart, svart/silver & svart/gul.

För ytterligare information: Per Skog, e-post per.skog@focusnordic.se

Nyhetsarkivet