alt=""

Kom ihåg mig
alt=""

Nyheter

2011-03-16

Ny kamera från PENTAX som byter skepnad på femton sekunder

PENTAX lanserar Optio RS1500, en kompakt digitalkamera med utbytbara ”skins”. Det innebär att användaren kan komponera sin egen design, som sedan snäpps fast på kamerans front i ett enkelt handgrepp. Kameran erbjuder även en lång rad med användarvänliga funktioner för att tilltala fotografer på alla nivåer.

Vid leverenas medföljer tio designade och fem blanka ”skins”. Via webbplatsen http://chameleon.PENTAX.eu kan man designa och skriva ut egna skins baserat på egna bilder eller teckningar. Även objektivringen är utbytbar och levereras i två färger, svart och orange.

”Optio RS1500 är idealisk som en originell present då den kan designas med bilder av speciella ögonblick eller av sina nära och kära - de kreativa möjligheterna är gränslösa”, säger Per Skog hos Focus Nordic, PENTAX nordiska generalagent. ”Den kan även bäras som en accessoar, i färger som matchar kläderna.”

Optio RS1500 har ett designat aluminiumhus med en chic och sober touch. Den har dessutom en rad användbara tekniska finesser; 14 megapixel CCD-sensor ger hög färg­precision, 4x vidvinkel­zoom (motsvarande 28-112 mm i 35 mm) plus en tretums LCD-skärm för tydlig bildvisning.

Videoinspelning sker i HD-kvalitet (1280 x 720 pixlar och 30 bildrutor per sekund). Den inbyggda bildstabiliseringsfunktionen fungerar även vid videoupptagning, något som i hög grad bidrar till förbättrad filmkvalitet.

Face Priority är en funktion för automatisk detektering av ansikten i sökaren, med optimering av fokus och exponering precis innan bilden tas. Andra användbara funktioner är Smile Detection som löser ut kameran när ett leende detekteras och Natural Skin som garanterar naturlig återgivning av motivets hudfärg.

Kameran har femton automatiska motivprogram som optimerar kamerans inställningar för bästa resultat (åtta klassiska och sju nya, däribland blå himmel och solnedgång).

Man kan även pynta sina bilder med visuella effekter med hjälp av nio förinstallerade digitala filter, som retro, sepiabrun eller leksakskamera. Detta hanteras av kameran på egen hand, utan hjälp av en dator. Man kan till och med kombinera olika filter för kreativa effekter.

Fler egenskaper:

  • Digital Blur Removal är en funktion som på ett effektivt sätt kompenserar för kamera­skakningar vid stillbildsfotografering.
  • Seriefotografering med 16 bilder under två sekunder.
  • Auto-tracking AF för fokusering på motiv i rörelse.
  • Digital Panorama skapar en panoramabild baserad på tre separata bilder.
  • Grönt läge för att automatiskt optimera exponering och känslighet för ett givet motiv.
  • Dekorativa ramar att förgylla bilderna med.
  • Mjukvara för bildvisning, redigering och arkivering, kompatibel med de senaste operativsystemen som Windows 7 och MAC OS X10.6.

Nyhetsarkivet